On Weakly Periodic Gibbs Measures of the Potts Model with a Special External Field on a Cayley Tree - Rahmatullaev, M. M. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2016)
Вивчено модель Поттса з q-станами (де q = 3, 4, 5, ... ) i зi спецiальним зовнiшнiм полем на деревi Келi порядку k ≥ 2. Для антиферомагнiтної моделi Поттса з такими зовнiшнiми полями при k ≥ 6 доведено неєдинiсть слабкоперiодичної (неперiодичної) мiри Гiббса. Також вивчено слабкоперiодичнi мiри Гiббса для моделi Поттса з нульовим зовнiшнiм полем. Доведено, що за деяких умовах таких мiр може бути не менш нiж 2q - 2. Mathematics Subject Classification: 82B26, 60K35.